Vad är After-Hours Trading och kan du handla vid den här tiden?

Den tidsperiod under vilken handelsaktivitet äger rum kallas handelssession. För de flesta aktiemarknader äger den huvudsakliga handelssessionen rum under dagtid, där en handelssession motsvarar en enda handelsdag. Börssessionens början markeras av öppningsklockan, som signalerar att marknaden är öppen. På samma sätt avslutas handelsdagen med stängningsklockan. Den mesta handeln sker under denna tid på dygnet.

Men handelsaktiviteten är inte begränsad till denna tid på dagen. Den äger faktiskt rum efter det att marknaden stänger - när den normala affärstiden är slut. Detta är känt som handelssessionen efter stängning. Men det finns några viktiga skillnader mellan den normala handelsdagen och efterhandeln. Läs vidare för att få veta mer om after-hours sessionen, hur du kan delta och vad du måste se upp för när du handlar efter marknadens stängning.

Handel efter stängning användes främst av institutionella investerare fram till mitten av 1999, då ECN:s tjänster blev mer allmänt tillgängliga för privata investerare.4 En ECN gör det inte bara möjligt för enskilda investerare att interagera elektroniskt, utan även för stora institutionella investerare att interagera anonymt och därmed dölja sina handlingar. Eftersom utökad handel har blivit alltmer populär under det senaste decenniet har investerarna anammat den. Faktum är att ett antal mäklare nu erbjuder handel efter stängning, däribland Charles Schwab, Fidelity och TD Ameritrade.